Terapia Completă D.A.C.



Adrian Don



Terapia Completă D.A.C. 

și relația ei cu știința și Divinitatea 







email: adriandon82@yahoo.com
tel. 0737888877


Aș dori ca TU, care citești această carte, indiferent de vârsta, educația, religia sau convingerile pe care le ai, în urma dovezilor de necontestat prezentate aici, să fii perfect convins de puterea TA, de posibilitățile practic nelimitate de care dispui și care, cu puțină practică și ambiție, le poți folosi.






Particula lui Dumnezeu

        
         Conştientizarea de sine a adus omului, în primul rând, curiozitatea. Probabil majoritatea viețuitoarelor sunt curioase pentru a supraviețui, dar omul a ridicat curiozitatea la rang de calitate fundamentală și o pune la baza tuturor conexiunilor și implicărilor proprii. Cea mai subtilă și complicată curiozitate exersată sistematic asupra sinelui duce la cunoașterea de sine, iar cunoașterea de sine poate atenua și până la urmă chiar înlătura mulțimea curiozităților și implicărilor îndreptate spre exterior.
         Şi atunci, ce este omul, ce este universul, de unde venim şi unde ne ducem?
Suntem energie, omul şi tot ce-l înconjoară sunt constituiţi din energie. Banala existenţă sub forma de corpuri vii sau nu din natură, care au masă, se datorează bosonului Higgs, supranumit și ,,Particula lui Dumnezeu”. Acesta este o particulă elementară despre care se crede că face parte din mecanismul care conferă masă celorlalte particule elementare.
Bun! Dacă Energia Universală ne susţine viaţa, este viaţă, haideţi să o luăm în considerare. Oamenii din cele mai vechi timpuri, în special din culturile orientale au folosit Energia Universală pentru tratarea cu succes a bolilor de la răceală - până la cancer. Printre altele Acupunctura şi Yoga se bazează pe utilizarea acestei energii.
Omul modern, inundat şi infestat cu produsele noilor tehnologii nu realizează că majoritatea bolilor sunt cauzate de dezechilibrul unei „energii vitale” primită de corpul nostru din Energia Universală.                   Prin normalizarea fluxului energetic în corpul nostru se rezolvă tratarea bolilor prin ajungerea la esenţa lor şi eliminarea cauzelor bolii şi nu numai simptomele. Corpul uman recepţionează spontan Energia Universală, componentă majoră a energiei vitale care susţine şi sănătatea. Reducerea energiei vitale sau un flux defectuos al ei pe traseele din corpul nostru conduce la boli şi în cazuri extreme, la moarte.
Cu un efort de imaginaţie şi în limitele rezonabile ale logicii putem accepta că o fiinţă vie are nevoie de un domeniu energetic cuprins între un minim şi maxim pentru a trăi „normal”. Scăderea nivelului energetic sub o valoare minimă conduce la scăderea imunităţii şi la îmbolnăvire.
Din această perspectivă, lucrarea D-lui Adrian Don deschide o viziune utilă şi binefăcătoare sănătății noastre.       O examinare atentă a celor ce urmează, vă va conduce la înţelegerea rolului energiei în sănătatea noastră.
Aşadar, curaj! Citiţi, participaţi la şedinţele de instruire şi deveniţi mai sănătoşi, cu o mai mare deschidere la problemele vieţii.
Ca unul tratat cu succes de metoda D-lui Don, Vă recomand să o studiaţi, să o înţelegeţi şi să aveţi încredere.

Dr.Ing. Alexandru BAYA

  


Particula lui Dumnezeu”, oficial Bosonul Higgs, este una din particulele de baza din Modelul Standard al fizicii elementare a particulelor, care ne explică de ce existăm. Descoperirea Boson-ului a fost declarată oficial în martie 2013, in revista Science, de către C.E.R.N. (Consiliul European pentru Cercetare Nucleară) cea mai importantă realizare științifică a anului 2012.




Mulțumiri


Pentru ajutorul dat în elaborarea lucrării ,,Terapia Completă D.A.C.®”, îmi exprim în mod special iubirea și recunoștința în faţa soției mele iubite, Luci, pentru iubirea, înțelegerea și sprijinul permanent pe care mi-l acordă.
 Fiului meu Cristian, pentru sprijinul moral, fizic și energetic pe care mi l-a dat fără șovăire, ajutându-mă pe post de pacient (fiind foarte sensibil energetic) şi participând activ la perfecționarea tehnicilor de terapie.
Le mulțumesc Maeștrilor: Alexandra Moșneaga, Codrina Tomov, Lucica și Aurelian Curin, ființe luminoase care ne-au deschis calea înspre tainele din acest domeniu, îndreptându-ne pașii spre cunoaștere, lumină, iubire și înțelegere.
Primei persoane care m-a îndrumat către un ghid în tainele energoterapiei, Carmen Mureșan.
Mulţumesc tuturor persoanelor, care înțelegând potențialul nostru, ne-au încurajat să începem să predăm și să practicăm această terapie, celor care doresc să evolueze și să facă bine.
Mulțumesc Divinității pentru viața plină de posibilități, realizări și învățăminte, cu care ne binecuvântează în fiecare clipă a existenței noastre.






Introducere
                                                         

„Cea mai mare piedică în calea progresului științei este
refuzul unor oameni,incluzând și savanți,
de a crede că lucruri ce par imposibile
 se pot întâmpla și în realitate.”

George S. Trimble, director NASA



Încep să scriu această carte, cu gândul la fiul meu, Cristian, căruia îi dedic conținutul și învățămintele expuse aici. Tânăr fiind, la început de drum, îi doresc să-și dedice activitățile pentru ajutorarea altor oameni, pentru a face bine și a răspândi cunoștințele acumulate, tuturor celor care doresc să evolueze spiritual și profesional în această minunată artă a lucrului cu energia Universală, bioenergoterapia.
         În rândurile acestei cărți, doresc să aduc la cunoștiința tuturor celor care cred sau nu, în terapiile complementare, dovezi istorice, biblice și științifice, palpabile și verificabile.
Toate aceste dovezi, atestă încă din vremurile strămoșilor noștri, existența și puterea vindecărilor și terapiilor naturale  complementare, existente în viața noastră de zi cu zi.   Ele ne dezvăluie interconectarea omului cu Universul și Divinitatea, prin care noi suntem pe lângă creație  și co-creatori.
Iisus Hristos, pe lângă iubirea și iertarea care ne-a adus-o, ne-a transmis și o învățătură puternică, prin care ne arată să avem încredere în El și totodată, în puterile noastre.              
Hristos a spus în Ioan, 14:12 ,, Adevăr, adevăr vă spun : Cel ce crede în Mine va face și el lucrurile pe care le fac Eu; și mai mari decât acestea va face” .
       Timpurile pe care le trăim acum, sunt începuturile unor transformări de nivel spiritual, în rândurile tuturor civilizațiilor.        Peste tot în lume se fac eforturi susținute, pentru această schimbare în vibrație înaltă a omenirii, pentru a se  integra în noua conștiință spirituală elevată, plină de iubire, compasiune, lumină și pace pe toate nivelele.   
În aceste momente suntem la o răscruce de drumuri, foarte importantă în viitoarea evoluție care ne așteaptă. A venit timpul să ne maturizăm și să conștientizăm pe care parte a drumului trebuie să mergem, pentru o evoluție superioară și elevată a conștiinței noastre.
         De ce tocmai acum, informații cunoscute de mii de ani, chiar dacă prezentate de religii, tradiții spirituale și diverse școli inițiatice, într-o formă neagreată de științele moderne, stârnesc interesul oamenilor de știință, fie și numai al unora dintre ei ? 
Pentru că vechile tipare de gândire, fondate pe științe clasice, nu au spus întregul adevăr despre noi. Din ignoranță, sau mai sigur, din interese egoiste.
         Necunoscând adevărul despre noi, sau nevrând să-l cunoaștem, am construit o lume plină de interese, orgolii, patimi, condusă de instincte, măcinată de suferință, răzbunare, crime și războaie. O lume care își ignoră originea și rostul pentru care se află aici.
         Ne dăm seama că lumea actuală în care trăim și-a epuizat posibilitățile de a ne oferi o dezvoltare superioară de pace, iubire și dezvoltare spirituală, pentru generațiile viitoare.      Suntem martorii unei alte lumi, a unor alte generații,  care iau naștere sub ochii noștri, încet, sigur și discret, îndrumîndu-ne pe nesimțite,  înspre un salt spre spiritualitate și Divinitate.
            Începe o nouă lume, una a Conștiinței care face saltul de la nivelul trebuințelor biologice și instinctuale la o motivare moral-spirituală.
         Misiunea noastră din aceste vremuri deosebite, este să ne reamintim și să conștientizăm cine suntem cu adevărat, care sunt posibilitățile infinite pe care le-am dobândit încă din naștere și să ni le revendicăm hotărât. Toți ne-am născut pentru a fi fericiți, plini de binecuvântări divine.   
Tema evoluției noastre pe Pământ, este iubirea.
 Albert Einstein, într-una din scrisorile adresate fiicei sale, scrie: ,,Există o forță extrem de puternică, pentru care, cel puțin până în prezent, știința nu a găsit o explicație formală.
Este o forță care include și guvernează totul, este chiar în spatele fiecărui fenomen care are loc în Univers și încă nu a fost identificată de noi. Această forță universală este iubirea.
Când cercetătorii au investigat o teorie unificată a Universului, au uitat cea mai puternică forță nevăzută.
Iubirea este lumină...Iubirea este gravitație...Iubirea e putere...Iubirea e Dumnezeu și Dumnezeu este Iubire. Această forță explică totul și oferă sens vieții.”
Cartea de față vă demonstrează că trebuie să reînvățăm să accesăm și să lucrăm cu energiile cosmice disponibile peste tot în jurul nostru, pentru a ne ajuta pe noi și pe semenii noștri, pentru a realiza o vindecare completă pe toate nivelele existențiale.
 În organismul uman, există în mod natural toate resursele necesare pentru autovindecare pe toate nivelele.
Fiecare om are aceste puteri interioare, vindecătoare, care protejează echilibrul interior și exterior al organismului, luptându-se să le restabilească, dacă ele sunt pierdute.
Condiția de bază pentru lucrul cu energia și eliminarea afecțiunilor, este să avem încredere în puterea vindecătoare pe care o avem.      
Dacă respectăm metodele de tratament  prin care se amplifică fluxul energetic și implicit cel sanguin, la nivelul întregului corp, corectându-se astfel surplusurile sau lacunele energetice ale organelor sau ale corpului, apare automat starea de bine și sănătatea.
Prin intermediul Terapiei Complete D.A.C.®, realizăm armonizarea și acordarea celor trei corpuri – fizic, energetic și spiritual, sincronizându-le cu energia Universului, cu câmpul spiritual și cu pulsul Divinității atotcreatoare.






Potențialul uman este același, 
       pentru toată lumea!
 Sentimentul tău ,,Nu valorez nimic”,     este greșit.
       Total greșit! Te minți singur!   
 Cu toții avem puterea gândului,
 deci ce iți lipsește?  
Dacă ai voință, atunci poți schimba orice.
Se spune că  ești propriul tău maestru!

Dalai Lama (ocean de înțelepciune)






Primii paşi, primele întrebări....



Toate adevărurile trec prin trei etape:
mai întâi, sunt ridiculizate,
apoi sunt combătute vehement
și într-un final,
sunt acceptate ca fiind evidente.”

Arthur Schopenhauer
                                                    


Mă numesc Adrian Don, am 48 de ani, locuiesc în prezent în Timișoara, alături de frumoasa mea sotie Lucica  si fiul meu Cristian. Provin dintr-o familie modestă, părinții mei fiind oameni simpli, cu frica de Dumnezeu.        Copilăria mea si viața de adult până azi m-a condus pe multe suișuri si multe coborâșuri, insă pot spune că  duc o viață normală si mă  bucur de momente frumoase alături de familia mea.
Soția imi reamintește uneori că și eu și fiul meu, amândoi ne-am născut intr-o frumoasă zi de vineri din zodia taurului, și sunt și mai mândru căci Cristian s-a născut in Vinerea Mare, zi cu mare însemnătate religioasă și energetică.      
Povestea mea ca bioterapeut, începea din acel moment, deși eu nu mi-am dat seama de acest lucru, decât mult mai târziu.
De mic copil, Cristian era un copil neastâmpărat, hiperactiv, cu prea multă energie– hiperkinetic și foarte fierbinte.
Parcă era un calorifer dat la maxim, fierbinte constant, fie vară, fie iarnă, neputând efectiv să ii iei locul pe scaun, după ce el se ridica.        
Iarna era o adevărată provocare să ne ințelegem la ce temperatură să stăm in casă, iar când trebuia să-l imbrăcăm să iesim afară, ii dădeam haine foarte subțiri, deoarece transpira in permanență, ca si când ar fi fost învelit cu zece pulovere.
Când mergeam undeva cu el în mașină, îi plăcea să stea în spatele meu, să mă țină de tâmple sau de gât și să mă chinuie tot drumul cu întrebări și comentarii, indiferent de durata drumului.
După o perioadă mi-am dat seama că ori de câte ori mă durea capul de la tensiune, stres sau din cauza zgomotelor continue, când el punea mâinile pe capul meu, mă lăsau durerile aproape instantaneu. Surprinzător, nu?!
Totuși, am presupus că este efectul placebo, distragerea atenției de la durere sau orice altceva, numai bioenergie, nu. Oricum, la aceea dată nu știam și nu auzisem de bioenergie. Într-una din zile, am auzit o prietenă vorbind despre Dl. Valeriu Popa. Am aflat pe scurt că acesta vindeca prin bioenergie, cu palmele.      
Am râs, am dat din mână a lehamite și am plecat mai departe, întrebând din mers dacă și-a administrat ceva...
Dumnezeu nu doarme! In acea seară, după o zi agitată și cu multă cafea, tensiunea mi-a crescut și au început durerile de cap, cu o intensitate destul de mare.
Stăteam pe fotoliu cu capul în mâini și îmi plângeam de milă, neștiind ce să mai fac de durere. Văzând că nu sunt în apele mele și știind că stăteam in acea poziție când mă durea capul, Cristian a venit la mine și mi-a pus mâinile pe cap și pe gât, mi-a facut masaj, așa cum știe un copil de 12 ani să facă, rapid și cu dezinteres.
Din nou insă, după nici 30 secunde de masaj eram posesorul unui cap ușor, fără dureri si presiuni.    In mod automat mi-a revenit în minte discuția despre vindecător, m-am plantat urgent în fața calculatorului și am tastat „vindecări cu palmele”. Ce am citit m-a bulversat.
Nu știam ce să cred. Mi se părea de domeniul fantasticului această vindecare cu palmele.
Mi-am zis: „Adică cum, doar așa fără medicamente, fără injecții și fără operații?! Prea de tot! Doar suntem în secolul 21, secolul dezvoltării explozive a invențiilor și a științei medicale.”
Mai apoi, curios fiind din fire, după o săptămână de nopți nedormite si state in fața calculatorului, pe internet, m-am hotărât să-i încerc „puterile” fiului meu.
Soția mea în acea perioadă avea ,,ciocuri” la coloană și se simțea foarte rău. Deși urma un tratament de fizioterapie cu curenți slabi, durerile cedau doar vreo șase luni, iar in rest numai chin și durere.
Ne-am sfătuit și am ajuns la concluzia că nu are ce să se întâmple rău, eventual, doar ... nimic. Așa că l-am chemat pe Cristian și l-am rugat să-i facă masaj și mamei lui la spate, in zona coloanei.                       După ce l-am momit cu o ciocolată, să țină mâinile mai mult pe spatele Lucicăi ... miracol! Spatele s-a înfierbântat, iar durerea s-a ameliorat ; și după cateva zile de repetări, a dispărut complet.
Mi-am zis in acel moment: „Bine, dar ce înseamnă toate acestea? Chiar se poate intâmpla așa ceva?”.    ,,Ce se întâmplă cu fiul meu ? ” , ,,Ce poate să facă cu palmele ? ” .                                   Au trecut șapte ani de la acea întâmplare, iar durerile nu au mai apărut.       






Cât o să-ți lași energia să doarmă?
Cât o să mai rămâi orb la propria ta imensitate?”

O ceașcă de ceai,
Bhagwan Shree Rajneesh






Primele descoperiri


Începutul cunoașterii este descoperirea
 a ceva ce nu înțelegem.   

Frank Herbert
       

Am trecut la ,,next level” - bunica, vecinii și cunostințele apropiate. Pe bunica, după ce i-a pus mâinile pe cap, a prăjit-o puțintel. Dacă mai ținea mâinile pe ea, risca să miroasă a ars.
 În timpul ,,tratamentului” neștiind cum să dozeze energia, i-a dat-o din plin, drept rezultat fiind schimbarea culorii feței bunicii, în purpuriu aprins și senzația că a luat foc.
O vecină, cu dureri la piciorul drept, după vreo două minute de tratament, s-a dus acasă fară dureri, dar cu pantalonii uzi de transpirație, cu aceeași senzatie de căldură intensă.
Când trei oameni îți spun același lucru, înseamnă că așa e, m-am gândit eu, făcând analogie cu ceea ce s-a întâmplat mai înainte.
 Intrigat de aceste rezultate, am intrat mai adânc în lumea energoterapiei și a ezotericului. Ce am început să aflu, să învăț și să practic, mai întâi pe mine, apoi pe pacienți, m-a cutremurat.
Studiind și practicând de ceva vreme aceste tipuri de energii, de terapii, am ajuns la concluzia, de altfel demonstrată - prin sute de experimente - și de știință, că totul este posibil.
.        DA, ai citit bine. Totul este posibil, cu condiția să fii bine informat, să știi ce vrei și să nu te bălbâi.              Cea mai mică ezitare sau nesiguranță, schimbă rezultatul terapiei, sau a ceea ce dorești să realizezi.
Cu o idee bine formată și cu o intenție clară și hotărâtă, obții un rezultat sigur și rapid.
Corpul fiecărui om este în stare să se autovindece, să se autocorecteze. Trebuie ca noi terapeuții doar să-i aducem aminte și să-i dăm un mic imbold, un mic restart, o mică reinformare și o realiniere cu informația Universului, a Divinului, după care corpul pacientului intră automat in modulul de autoregenerare.
Bineânțeles, nu așa repede ca și cu peștișorul de aur sau lampa lui Aladin. Universul răspunde și el în limite rezonabile.            Trebuie să treci prin niște etape până la final.
Omul a pierdut de-alungul evoluției sale tehnologice, abilități senzoriale și extrasenzoriale importante, asemănătoare cu cele existente la regnul animal, ce îi asigurau existența pe o planetă supusă  fenomenelor geodinamice violente, meteorologice și cosmice. Astfel a întrerupt legătura dintre ființa sa, mediul ambiant și energiile subtile ale Universului în care trăim.
După cum am fost învățați, conform scrierilor din Biblie, strămoșul nostru a fost creat de Dumnezeu după chipul şi asemănarea Sa, insuflând apoi în el scânteia vieții, săvârșind astfel creația completă ,,omul”.
,,O dată cu creația și viața omului, Dumnezeu i-a transmis şi abilităţi extrasezoriale de provenienţă divină, pentru a putea supravieţui pe această planetă plină de transformări la nivel cosmic, teluric, meteorologic, social.”
Cu aceste abilităţi ne naștem toți, le moștenim pe cale genetică, dar le uităm sau nu suntem învățați să le folosim. Ele trebuie doar redescoperite, activate şi exersate în folosul nostru şi al semenilor noştri.         
Am învățat că nu există rugăciune fără răspuns.
Universul  răspunde întotdeauna la toate întrebările pe care le pui.
Diferența este cum î-ți răspunde.
Uneori răspunsul nu este cel așteptat de tine, alteori el vine rapid, pe neașteptate.
Se poate ca răspunsul primit  să vină cu un decalaj de timp, parcă lăsându-te pe tine să afli singur ceea ce cauți, rezultatul fiind mult mai dulce sau amar.
Nebănuite sunt căile Domnului.  Cei slabi se descurajează, dar cei vrednici stăruie.
Toate experiențele din această viață, fie că ele sunt amare, fie că sunt plăcute, au o menire. Aceea de a ne învăța ceva, ce avem nevoie pentru evoluția noastră spirituală.
 Dacă ni le însușim, trecem la nivelul următor de evoluție; dacă nu, intervine boala, ca o atenționare asupra neatenției sau a greșelilor făcute și necorectate.
Trebuie să înțelegem faptul că pentru a evita o boală sau un eveniment nepotrivit, trebuie să ne supraveghem mentalul și să ne inducem, prin exerciții zilnice, starea de bine mental. Această stare poate fi clădită și întreținută prin autoimpunere și prin purificare.
 Omul trebuie să fie informat despre corelarea dintre greșeală și boală, despre tipul greșelii care a provocat boala, tocmai pentru a putea corecta acea greșală și a restabili sănătatea.
         În acest capitol, de descoperiri, doresc să amintesc câteva instituții occidentale, unde sunt susținute cercetări psi, cu descoperiri deosebite în aceste domenii :                 
- Universitatea de Stat din Moscova și Sankt Petersburg
- Academiile se științe din Rusia și Ucraina
- Unitatea de Parapsihologie Koestler de la Univ. din Edinburgh-Marea Britanie
- Colegiul Universitar din Northampton – Marea Britanie 
- Proiectul de Unificare Minte-Materie – condus de Brian Josephson (premiul Nobel )
- Laboratorul Cavendish de la Universitatea Cambridge – Marea Britanie
- Universitatea din Nevada – USA                     
- Laboratorul PEAR de la Universitatea Pinceton –USA
- Departamentul de Psihologie de la Universitatea din Arizona-USA
-Institutul de Științe Noetice din San Francisco – fondat de astronautul E. Mitchell
- Centrul de Cercetări Rhine din Carolina de Nord
- Institutul Boundary din California
După cum vedem, cercetările privind fenomenele paranormale - psi, studiile asupra terapiilor energetice complementare, au fost interzise sau întârziate în unele state, iar în altele, aceste cercetări au luat un avânt deosebit, dorind să se cunoască cât mai mult despre posibilitățile nelimitate ale omului.         Oare de ce?                                      
N.C.C.I.H. (National Center for Complementary and Integrative Health) din Statele Unite ale Americii, arată un interes crescut al armatei S.U.A. pentru terapiile  complementare aplicate militarilor, veteranilor și familiilor acestora, pentru tratarea stresului post-traumatic, răni ale capului, ale membrelor, ale corpului, dureri cronice, pentru tratarea tuturor tipurilor de răni fizice și emoționale obținute în urma conflictelor.



  

,, Dintre toate marile Spirite care au trăit pe Terra, Isus are cea mai mare acoperire științifică.
                 Este cel mai mare și mai complex învățător al tuturor timpurilor.
                       Dacă încercăm să desfacem în segmente toate învățăturile Lui,
                                                    pe idei,                              constatăm că toate au  suprapunere perfectă și explicație științifică  prin medicină, genetică și științele neurocognitive de ultimă oră.“

                                                                                                       Prof.  Dr.  Dulcan Constantin




Despre corpul fizic și cel spiritual
  Nevoia de Dumnezeu




Miracolele nu vin în contradicție cu natura, ci doar cu acea parte a naturii
pe care o cunoaștem noi.”

Sfântul Augustin


Oare totul se poate așa simplu, așa ușor ?
DA !!!   Totul este ușor și simplu.  Oare totul nu este decât un vis, o amăgire ?  Nu este nici o amăgire.
Pe această latură s-au făcut și se fac și în prezent experimente reușite, cu aplicații în medicină, în viața de zi cu zi, în armată, în cercetare, practic în toate domeniile existente.
 Până și în scrierile vechi ale tămăduitorilor din antichitate, precum și în Biblie găsim referiri la vindecări ,,miraculoase” făcute cu ajutorul palmelor și a bioenergiei.
Sfântul  Augustin spunea că ,,un miracol este doar ceea ce nu știm”. Când îl vom ști, miracolul este deja un fenomen științific  devoalat. Ceea ce în evul mediu era un miracol, ceva de neacceptat, azi face parte din viața noastră de zi cu zi.  
Am observat legătura strănsă existentă între Dumnezeu, Univers, om și aceste terapii. Practic, una fără cealaltă nu se poate.   Dumnezeu, ca îndrumător, Universul ca energie și informație, iar tu energoterapeutul, ca intermediar între energie, informatie și pacient.  
Clar, terapeutul este doar un mijlocitor, un ,,canal de energie pur, fără gânduri și emoții” pentru a nu interfera în timpul tratamentului cu informația de vindecare primită de pacient.
Einstein , în una dintre multele sale dezvăluiri, ne spune că ,,nici o problemă nu poate fi rezolvată din același loc și cu aceeași vibrație din care a fost creată.” De aici întelegem că pentru a rezolva acea problemă, trebuie să ne ridicăm în vibrație, să fim una cu Universul și cu Creatorul.
 Cu cât frecvența energiei cu care rezonăm este mai mare, cu atât mai mare va fi puterea de rezolvare, de transformare în bine a problemelor apărute, fie ele probleme de zi cu zi, probleme de sănătate etc.       Terapeutul nu vindecă cu puterea lui, ci cu puterea Duhului Sfânt, știind că în acel moment, Divinitatea se manifestă prin el, informând și ridicând vibrația energetică a bolnavului, provocându-i însănătoșirea.
Corpul fiecărui om este în stare să se autovindece, să se autocorecteze. Trebuie ca noi terapeuții să-i aducem aminte și să-i dăm un mic imbold, un mic restart, o mică reinformare și o realiniere cu informația Universului, a Divinului, după care corpul pacientului intră automat in modulul de autoregenerare.        
Un călugăr bătrân spunea că miracolul nu este vindecarea, ci ,,trezirea omului în Dumnezeu”. Atât timp cât privești și îl cauți pe Dumnezeu ca fiind în afara ta, o să găsești motivele bolii și a problemelor cu care te confrunți, tot în afara ta.      Dacă vrei sănătate, iubire, prosperitate, dacă vrei să-L găsești, vei descoperi că totul, inclusiv EL, este în Tine. Noi suntem un mini-univers.
          Ca să te regăsești, cobori înlăuntrul tău, închizi ochii, te scufunzi în inimă și acolo vei găsi liniștea și Divinitatea.
Caută tăcerea și ascult-o.
Acolo te așteaptă și-ți vorbește Dumnezeu.
 Dacă lași iubirea din inimă să-ți scalde mintea, o să vezi cum gândurile tale se liniștesc, corpul se relaxează și se umple cu energie dătătoare de viață.
 Dacă te oprești din agitație, din zbuciumul tumultos al zilei, dacă te oprești din frământările cotidiene și din căutări exasperate, dacă te tragi puțin la o parte și te liniștești, îți dai voie să găsești Divinitatea din tine, și astfel să te redescoperi, să-ți dai seama că totul este pace, iubire și energie.
 Vei găsi o energie liniștită și totuși vibrantă, pe care o simți curgând în corpul relaxat, ca o armată de furnici care mărșăluiesc de-a lungul corpului tău. O energie pe care o simți ieșind prin palmele si degetele mâinilor  tale, vibrându-le și înfierbințându-le, având impresia că ți s-au umflat și mărit, ca la un uriaș.
Boala și oboseala vin din lupta ființei cu viața. Când judeci pe altul, critici, te mânii, vorbești urât, ești invidios, când ți-e teamă, frică - pierzi energie, pierzi viața din tine și obosești - deci te îmbolnăvești. Remediul este pacea, liniștea și iubirea, care este curgerea energiei, a vieții.  
Orice gând, orice acțiune sau atitudine exprimată de un om, sunt reflectate în el, în jurul lui, precum și în Univers, găsindu-se pe axa pozitivă sau negativă, adică manifestându-se  în bine sau în rău, totul fiind cuantificat de câmpul energetic trimis înspre Univers și înapoi  emițătorului, corespunzător stării lui.
Binele este exprimat de tot ceea ce reprezintă iubirea, pacea, rugăciunea, compasiunea, gândirea pozitivă, ajutorul aproapelui, moment în care se generează un câmp pozitiv benefic omului și mediului înconjurător, producându-se vindecare, creșterea vibrațională, apropierea de Christ.                                      Răul este opusul binelui și generează un câmp negativ incompatibil și distructiv asupra omului – se generează boala - și a mediului înconjurător, aducând distrugere, chin și moarte, generându-se vibrație negativă, adică depărtarea de Christ.

,,Bolile încep de la suflet, de la minte, de la concepția despre lume, de la dezechilibrul mintal. “ 
Arsenie Boca

Ai obosit sau te-ai simțit rău în timp ce te bucurai, în timp ce iubeai, in timp ce te rugai ? În acele momente aveai inima deschisă, răspândind în jurul tău energie pozitivă, de o rezonanță înaltă, benefică ție și celor din jurul tău, precum și în tot Universul, care-ți răspunde la fel, cu același tip de vibrație care ai trimis-o.
Oprește-te un pic și fă o introspecție. Vezi unde ai greșit, corectează. Nu-ți fie frică, nu-ți fie jenă, pentru că nu te ceartă și nu te arată nimeni cu degetul.  Ești doar tu , cu tine și cu Tatăl, care te veghează zâmbitor și cu bunăvoință, așteptând răbdător corectarea ta.
 Schimbă-ți vibrația și vei vedea cum începi să te vindeci, să fii mai fericit, mai liniștit, mai prosper. Î-ți dau un indiciu, începe să lucrezi cu vibrația iubirii și a iertării.        
Dacă ai iubire, ai și pace, ai și prosperitate, ai și sănătate, iar iertând totul, devii liniștit, plin de pace și liniște interioară.  
Oare ce poți să-ți dorești mai mult ?  Iubire, pace interioară, sănătate, prosperitate, abundență. Totul în jurul tău va fi precum dorești.     
Când faci ceva cu toată inima, lași puterea Celestă a Sfântului Duh să coboare prin tine.
Dacă ai incredere în tine, primești încredere de la cei din jurul tău, dacă faci bine, primești bine. Universul îți răspunde înzecit, cu aceeași energie pe care o trimiți tu.
 Fă bine, ajută și Universul î-ți va trimite ajutor când vei avea nevoie. Nu trebuie să-l ceri. Va veni.
 Dacă semeni vânt, culegi furtună.  Este legea rezonanței. Rezonează energie joasă – furie, frică, agitație, nervi - și vei primi vibrație joasă - boală, necazuri. Rezonează vibrație înaltă – iubire, compasiune - și vei primi înapoi la fel, ce ai trimis. Tot ce există în lumea noastră vibrează de energie.
Unul dintre lucrurile importante cu care omul este înzestrat, este liberul arbitru, adică libertatea de a alege între bine și rău, reprezentând evoluția sau involuția sa.
Condiția necesară este cunoașterea dobândită și apartenența sa la o comunitate aflată la o vibrație energetică mai înaltă, sau cel puțin egală cu vibrația sa, unde poate să-și exprime și să-i fie înțeleasă și ajutată intenția evoluției sale.       
Obiectivul evoluției la care aspiră omul cu cunoaștere este de fapt finalitatea înnălțării vibraționale și apropierea sa de înălțimile spiritului, cât mai aproape de Esență, de Divinitate.
Această Divinitate, această Sursă primordială, religia o denumește Dumnezeu, fizica modernă o numește „Mintea Universului” iar cercetătorii de la Princeton i-au dat denumirea de ,,Conștiință Cosmică”.
 Deși are o mulțime de definiții, important este că și religia și știința se referă și acceptă unanim existența acestei inteligențe prezente peste tot, din cea mai mică celulă și până în vastitatea Universului, numită Dumnezeu.
Omul a fost creat de Dumnezeu, pornind de la o scânteie a spiritului Său. Având această scânteie Divină în el, înseamnă că omul este una cu El. Fiind toți una cu El, rezultă că toți suntem Unul, interconectați prin aceeași energie.
Cu alte cuvinte, fiind creați de Dumnezeu și având în noi scânteia Divină a Tatălui Creator, înseamnă că suntem una cu Tatăl, îL avem în noi,  deci suntem și noi Creatori.     Suntem Creatorii propriului nostru destin, pe care îl modelăm prin minte, funcție de puterea și calitatea gândurilor și intențiilor noastre.
De-a lungul timpului, a istoriei, au existat două moduri semnificative prin care umanitatea a răspuns la întrebările: „Cine suntem?”, „De unde venim?”, „Încotro ne îndreptăm?”, „Care este sensul vieții?”.
 Dr. Constantin D. spunea în unul dintre interviuri:
,,Unii, răspund la aceste întrebări cu o argumentație metafizică ,bazându-se pe credința în Divinitate. Dumnezeu, a creat și a  insuflat viață omului, plăsmuit după chipul și asemănarea Sa, conform scrierilor Biblice, înzestrându-l cu voință, rațiune și afectivitate și mai ales conștiință, fiind într-o relație strânsă cu natura, Universul  și  Divinul din jurul său.         
Această relație dintre om și Divinitate, s-a destrămat în momentul uitării sau ignorării Perceptelor  Divine. Din această cauză, structura biologică și energetică a omului s-a modificat.             Rațiunea i-a fost întunecată, iar voința și afectivitatea compromise. Relația dintre om, divinitate, natură și Univers, s-a deteriorat.
Pentru alții, înfrățirea dintre om, cosmos și natură, face parte integrantă din științele fixe: matematica, fizica cuantică, biologia.

,,Pentru cei ce promovează și acceptă aceste teorii, știința constituie răspunsul la marile întrebări existențiale. Ei consideră că libertatea gândirii, este cel mai bine promovată prin iluminarea treptată a minților umane care rezultă din avansarea științei.”
Dr Elizabeth Targ de la ,,California Pacific Medical Center” într-un studiu de terapii complementare, a ales pacienți infectați cu virusul HIV, care au avut rezistență față de tratamentele medicamentoase.
Asupra acestor pacienți, s-a intervenit cu terapii complementare, plus rugăciuni spuse de la distanță. S-a demonstrat că bolnavii au reacționat pozitiv la aceste tipuri de tratamente, starea de sănătate îmbunătățindu-se considerabil.
În revista ,,The Permanente Journal” într-un articol semnat de Marilyn Schlitz, Dr. Profesor vice-președinte al Institutului de Științe Noetice, Cercetător principal la Institutul de Cercetare ,,California Pacific Medical Center” doctorandă în științele cognitive, ne arată că în ceea ce privește cercetările făcute în sănătatea publică, s-a înțeles corelația dintre practicile spirituale, religioase și terapiile complementare.
 Jeff Levin, un epidemiolog din sănătatea publică, notează că s-au făcut peste 1600 de studii care demonstrează impactul acestor practici asupra sănătății individului.
Dovezile sunt copleșitoare. Constatările persistă indiferent de afilierea religioasă, boli sau condițiile de sănătate, vârstă, sex, rasă sau naţionalitatea celor studiați.
 Această constatare este corelată pozitiv cu educaţia. Persoanele care au un background educaţional puternic știu și sunt conștiențe că aceste tipuri de practici și principii sunt importante pentru sănătatea şi bunăstarea lor.
 Din păcate, de-a lungul timpului, dialogul dintre știință și religie, mai ales în această zonă geografică a Europei, nu a fost unul constructiv, ci unul distructiv, ajungându-se la separarea și respingerea complectă, a uneia față de cealaltă.
Un factor decizional în această  nereușită, l-a jucat geopoliticul, precum și interesele și orgoliile mărunte, ale unor oameni care nu au dorit sau nu au reușit să vadă mai departe de interesele proprii .
Teologii acelor vremuri, au arătat cu degetul înspre oamenii de știință, considerându-i niște eretici, iar aceștia la rândul lor, au considerat religia drept o unealtă de control a maselor, în lipsa unor legi care să normalizeze liniștea și pacea din comunități.
Oameni celebrii precum Nicolaus Copernicus, Giordano Bruno, Galileo Galilei, Johannes Kepler, au fost oameni de știință cu idei prea îndrăznețe, prea futuriste pentru mințile acelor vremuri.
 Așadar, putem spune că de fapt, conflictul nu a fost între religie și știință, ci între oameni cu viziuni și experiențe diferite, în momente ale istoriei, neinspirate.                
Poate dacă lucrurile ar fi stat altfel, umanitatea ar fi zburat cu elicopterul, încă din timpul lui Leonardo Da Vinci.
 În anii 40, Dr. Gaston Naessens, a realizat un microscop foarte performant, cu o putere de mărire de până la 6-7000 de ori, față de 2500 cât măreau microscoapele din aceea vreme, numindu-l somatoscop.
 Cu ajutorul acestui somatoscop, a început să studieze în lumină ultravioletă cu diferite spectre, sângele proaspăt uman, observând că are în compoziția sa, pe lângă globule roșii și albe, niște particule – microorganisme - foarte mici, cu dimensiuni de până la 50-100 de ori mai mici decât globulele.
 A denumit aceste micoorganisme, somatide.
Somatidele sunt considerate cea mai mică particulă vie a materiei care au proprietatea unică de a-și schimba forma in orice altă formă, fără diviziune celulară și instantaneu.
         Un lucru foarte interesant despre somatide, este că nu se știe ce parte a corpului le produce sau de unde provin, nu pot fi distruse nici pe cale chimică și nici fizică. Practic, sunt indestructibile fiind considerate nemuritoare.
 După moartea corpului, somatidele se desprind de corpul fizic sub formă de lumină. Acest lucru extraordinar a împins oamenii de știință să emită ipoteza că somatidele ar putea fi sufletul, ele fiind puntea dintre planul fizic si cel spiritual.
 Oamenii de știință, au ajuns la concluzia că este neapărată nevoie de un dialog susținut între știință și teologie, o unire a acestora, pentru a realiza printr-un efort comun, binele și prosperitatea omenirii.
Teologia trebuie să-și racordeze limbajul la noutățile științifice, iar știința să recunoască faptul  că a avansat atât de mult, încât a ajuns din urmă adevărul propovăduit de religie, încă de acum 2000 de ani.  
O punte de dialog în acest sens, o reprezintă omul de știință Dumitru Constantin Dulcan, general în rezervă, profesor, medic neurolog și psihiatru, doctor în științe medicale, membru al organizației mondiale de cercetare a creierului , membru al Academiei Americane de neurologie și membru al societății medicilor scriitori și publiciști din România.                                Rezultatele cercetărilor sale, reprezintă adevărate repere universale. Concluziile profesorului  Dulcan, despre creierul uman, nu lasă loc de interpretare.
 Cercetările și experimentele asupra creierului, ne arată că el este un laborator complex, pe care noi încă nu știm să-l folosim, dar pe care avem datoria să-l explorăm și să-l utilizăm cât mai mult.
 Trebuie să învățăm să ne controlăm gândirea și emoțiile, pentru că ele ne influiențează viața și echilibrul nostru, la nivel personal, planetar și Universal.
S-a demonstrat că minunile există și au în același timp o explicație religioasă, dar și științifică .

Stiința și religia au un numitor comun și anume că  Universul este guvernat de legi  inteligente, gândite de o Inteligență Supremă .
 Conform cercetărilor profesorului Dulcan, susținute de Organizația Mondială de Cercetare a Creierului Uman, societatea din zilele noastre este o societate a iluziei, care mai degrabă alienează ființa, decât îi conferă un sens în viață.
,,Alergăm spre nicăieri, spre nici unde , nu știm de fapt unde ne ducem și de ce suntem aici . Omul, dacă nu știe de ce există, de ce trăiește și-l limitezi numai la universul familiei lui, va duce o viață simplistă, redusă .
Una e să știi pentru ce ai venit în această lume, ce ai de făcut în viața asta și să faci eforturi de a-ți împlini sensul existenței tale; iar cu totul este altceva, să trăiești între două lumi, în care nu știi care e adevărul, care e minciuna -prezentă la tot pasul,- pierzând sensul adevărului.” Prof. Dulcan O.
Sensul acestei vieți este acela de a evolua în așa manieră, încăt în momentul plecării dincolo, să fim apți să ne reunim cu ființa Divină.
 Au apărut noi științe : fizica cuantică, fizica modernă, psihologia transpersonală, experiențele morții clinice, experiențe în afara corpului fizic, științe care concep Universul ca un ansamblu de elemente interconectate.
 Acestea aduc un argument ,,forte”  pentru existența Divinității, a realității dincolo de noi, a unui Univers paralel – Universul Spiritual.
Știința veche spune că ultima realitate este materia, atomul, este ceea ce omul poate percepe prin cele cinci simțuri.
 Dar după anii 1900, încoace, știința modernă concluzionează că discursul despre om este obligatoriu să meargă mai departe, dincolo de substanță, de materie, adică la nivel de câmp.
 Unul dintre marile mistere, este gândul sau conștiința. Gândul este informație, este cuvânt, este logos, este știință. Înțelepții antici, au înțeles că lumea fizică este armonică în esență și au descris-o în termeni muzicali.
 Echivalentul audibil al notei divine, Cuvântul Creației sau vibrația cosmică de la care a pornit totul a fost: în expresia biblică - ,,Să fie lumină ! Să fie lumină, să fie munți, să fie ape, să fie omul!”       În India, în tradiția vedică ea se numește ,,Aum”, iar în China, tonul muzical imperial era ,,huang chung” – clopotul galben.
De ce este conștiința, respectiv gândirea, cel mai încifrat mister din Univers ?
Să ne imaginăm că, așa cum ne spun cosmologii, la început nu a fost nimic, nu era spațiu, timp, lumină și nici materie. Și deodată, apare un punct, inimaginabil de mic,cât un vârf de ac.    De unde apare acest ,,punct” , momentan știința nu ne poate demonstra.
Prof. Dr. Dulcan O., explică despre acest ,,punct”, ca fiind: Marea Taină a lumii, cel mai de nepătruns mister. Când peste negrele genuni domnea tăcerea ne-ntreruptă, apare cuvântul ziditor, ,,Fiat lux” . Și s-a făcut lumină ! Iar Lumina a devenit materie.
Și acest prim gând, acest Cuvânt al creației aflat la începutul lumii și al întregului Univers, este expresia unei Conștiințe. Această Conștiință a minții cosmice este primordială și reprezintă energia și materia. Este ceea ce numim Dumnezeu.
 Iată de unde vine forța creatoare a Cuvântului și de ce natura sa este sacră. Pentru că este Divinitatea însăși.
 De exemplu rugăciunea. La început, știința europeană de acum 150 de ani, spunea despre rugăciune că este o simplă pierdere de timp.
Dar iată că ultimele cercetări demonstrează prin argumente strict științifice că o rugăciune spusă cum trebuie, produce răspunsuri palpabile.
Institutul inimii din California spune textual: ,,Dacă un număr de oameni, cât mai mare, se concentrează pe aceeași  idee, acea idee devine realitate. Pentru că știm acum că orice gând emis focusat, are energie care permite materializarea lui.”
Neurochirurgul Eben Alexander, chirurg la Universitatea Medicală Duke, cercetător la Harward,  descrie în anul 2008, experiența sa din apropierea morții, prin care a trecut în urma unei come profunde.                                                         Creierul lui plutea la propriu într-o masă de puroi, stare din care își revine complect, datorată și persoanelor care s-au rugat zilnic lângă patul lui, pentru a se însănătoși.
În Statele Unite, precum și în Marea Britanie se obișnuiește să se facă grupuri de rugăciune în jurul oamenilor grav bolnavi din spitale,  un lucru privit bizar la noi în țară.
El povestește după ce si-a revenit, că vedea niște umbre îngenunchiate și simțea de acolo că venea spre el un val de energie puternică, fiind conștient că se va însănătoși, ceea ce s-a și întâmplat.
Dar cel mai interesant lucru pe care neurochirurgul Eben Alexander îl spune: ,,cum voi putea oare eu să împac ceea ce am văzut dincolo, cu ceea ce am învățat aici ? “
Credinţa bolnavului trebuie ajutată pentru a ieși la suprafață și a se manifesta în ajutorul lui.
Este interesant de  observat modul prin care Isus Însuşi a procedat pentru vindecarea bolnavilor. El a folosit o multitudine de metode, dar, cea mai des intrebuințată metodă, a fost prin punerea mâinilor.
,,La asfinţitul soarelui, toţi cei ce aveau bolnavi atinşi de felurite boli îi aduceau la El. EL își punea mâinile peste fiecare dintre ei şi-i vindeca.” (Luca 4:40) La Nazaret ,,Și-a pus mâinile peste câţiva bolnavi şi i-a vindecat.”
,,Iată semnele care vor însoţi pe cei ce vor crede în Numele Meu : în Numele Meu.... vor pune mâinile peste bolnavi şi bolnavii se vor însănătoşi.” (Luca 16:15-18)   
Prin promisiunea de vindecare a bolnavilor cu metoda de punere a mâinilor în Numele Lui, ne arată că pentru cei ce vor crede, aceste haruri sunt activate, putând fi folosite în vindecare.                Atâta timp cât va dura harul, binecuvântarile se vor întinde peste toți cei ce se încred în Domnul.
Iisus atrăgea atenţia : ,, ADEVĂR, ADEVĂR VĂ SPUN, CINE CREDE ÎN MINE VA FACE  ŞI EL LUCRĂRILE PE CARE LE FAC EU ŞI VA FACE ŞI MAI MARI DECAT ACESTEA “ - Evanghelia după Sfântul Ioan ( cap. 14: 12 )        
         Ascultători poruncii Stăpânului lor, apostolii au practicat punerea mâinilor. ,,Prin  mâinile apostolilor se faceau multe semne şi minuni în norod....” .
Mulţimea, deasemenea, ,,alerga la Ierusalim, din cetăţile vecine, şi aducea pe cei bolnavi şi pe cei chinuiţi de duhuri necurate; şi toți se vindecau” (Fapte 5:12 si 16)
 Saul a văzut în vedenie pe un om, numit Anania ,, intrând la el şi punându-și mâinile peste el ca să-şi capete vederea.” (Fapte 9:12) Paul s-a dus la tatăl lui Publius ,,S-a rugat, și-a pus mâinile peste el şi l-a vindecat.” (Fapte 28:8)
În lucrarea ,,Rugăciuni cu puteri vindecatoare  – Psihoterapie isihastă”, material sprijinitor destinat  ,,Cercului de practică isihastă şi studiului Filocaliei“ din Bucureşti şi filialelor din ţară, Vasile Andru  scrie:
,,Vindecări harice.   Pe lângă mănăstirile româneşti funcţionau bolniţe (adică spitale) care erau în grija monahilor sau a duhovnicilor.. Monahii practicau vindecări harice — unii din ei aveau darul vindecării prin pase ( bioenergoterapia ), prin atingere cu mâna sau prin ritual de sfinţire.”
 Medicina noastră, în vechime, era strâns legată de religie, de credinţă. Religia era văzută în trei ipostaze: vindecătoare a trupului (terapie), vindecătoare a minţii ( liniştire, iluminare) şi vindecătoare a sufletului (mântuire).
 Care sunt argumentele medicinei isihaste?
1) Rugăciunea, care dezvoltă puterea vindecătoare ;    
2) Relaţia între păcate şi boli;
3) Soluţii de restaurare a minţii, prin dizolvarea conflictelor și a impurităţilor.
 Omul este o creație a Divinului. Dar fizicul nu poate să sălășluiască și nu poate să trăiască singur fără cea de-a doua parte, psihicul, care sălășluiește în Spirit.

Așadar, încă din antichitate, inițiații știau că, corpul uman este format din două corpuri : fizic - pipăibil, cercetabil de către știință, și bioenergetic - demonstrabil măine, după ce știința îl va cerceta.           Și știința a demonstrat aceasta!
 Am putea spune că prin apariția omului, Creatorul n-a mai fost singur. A dat din Lumina Sa o scânteie ființei numite  Om, pentru ca prin puterea minții sale, să devină co-Creator de Univers.   
A fost cel mai mare dar care ni se putea face. Chiar dacă din ignoranță noi credem că Universul este indiferent la ceea ce facem noi, fizica cuantică demonstrează contrariul.
 Ne spune că în fiecare clipă a existenței noastre, când emitem un gând, implicit, fără să vrem, noi creăm, facem sau desfacem ceva, dăm un impuls ordinii din Univers sau, dimpotrivă, dezordinii, în funcție de ceea ce gândim.
 Așadar, Universul pare a fi creația a două minți: Mintea Divină sau cosmică și mintea umană.
În laborator, influența conștiinței asupra materiei fizice este cel mai ușor de sesizat, prin efectul său asupra unor sisteme aleatorii, ne spune Dean Radin (1977), care a făcut numeroase studii în acest sens.
Este demonstrat prin experimente de laborator :
moleculele de ADN pot transmite la distanță un semnal de o anumită frecvență, intensitate și amplitudine.
 Structura vibratorie a materiei, este o concretizare a energiei și a unor particule, pe care Dr. Lamblin Dostromon le numeste ,,psihoni”.         Psihonii sunt particule de energie vie, emise de psihic, direct sau indirect.
,,Omul este un gând al lui Dumnezeu, de aceea gândurile omului au la rândul lor puterea de a gândi, cu alte cuvinte au calitatea de a se multiplica şi de a se răspândi.
De asemenea, au capacitatea de a se explica, adică de a-şi răspunde lor însele şi de a crea simultan şi problema, şi soluţia.” - Prof. Gilbert Jausas
Creează problema pentru a ne arăta ce avem de învățat ca să evoluăm, iar soluția creată este ajutorul pe care îl primim pentru a accede la evoluție. Totul este să căutăm , să vrem să vedem și să urmăm soluția primită, conform liberului nostru albitru.
În momentul în care emitem un gând, el se propagă instantaneu în Univers, unde conform rezonanței date de emițător, dacă este în acord cu rezonanța a ceea ce întâlneşte, gândul este captat şi începe materializarea acestuia; în caz contrar, energia gândului se pierde şi dispare.
De aici rezultă că în momentul în care emitem gânduri coerente, fie ele bune sau rele, pozitive sau negative, devin foarte puternice, au o rezonanță puternică, ceea ce duce la materializarea lor. În schimb, gândurile contradictorii, se anulează reciproc.
Pentru a amplifica energia gândului emis, trebuie să-l menținem constant o anumită perioadă de timp.
O imagine (un gând), poate prinde viață doar atunci când ne concentrăm fără efort asupra ei, îi asociem o emoție pozitivă și o repetăm cât mai des.
Conform învățăturii orientale, gândul produce un turbion (se deplasează în spirală) care atrage din Univers tot ce este necesar pentru ca acel gând să se materializeze. Ştiinţa admite că turbionul, vortexul sau spirala, stă la baza materiei.
 Prin materie, spirala participă la viață. Formarea sa naturală este frecventă în regnul vegetal (viță de vie, plante agățătoare, dispunerea frunzelor pe creangă) și animal (melci, scoici).
La nivel molecular descoperim spirala în proteine, iar la scară atomică, ea se regăsește în traiectoriile electronilor în jurul nucleului.
Spirala evocă evoluția unei forțe sau a unei stări. Spirala o întâlnim în natură, în  medicină, biologie, științe fixe, precum și în toate religiile, încărcată de diverse semnificații simbolice.
S-a demonstrat că spirala vibrează la o anumită frecvență și că această frecvență este transmisă din locul emisiei, până în orice loc și la orice distanță spre receptor. Vindecarea de la distanță se bazează pe acest principiu.
 Gândurile au substanţă, inteligenţă, mişcare şi magnetism. Ele atrag gânduri de aceeaşi natură, de aceeași vibrație, iar această aglomerare de gânduri se întorc înapoi (conform legilor fizicii de acțiune și reacțiune) cu o putere enormă, amplificată, în bine sau în rău.
 Gândul are putere creatoare pe toate planurile, astral, mental, fizic și produce un vârtej vibrator de particule ce dă naștere unei  forme-gând, care este expulzată în Univers.
Dacă acest gând este bine definit și are un scop precis, el va fi îndreptat  rapid spre îndeplinirea acelui scop.
 Forma - gând persistă atât timp cât primeşte impuls de la sursa care i-a dat naştere. Dacă puterea de emisie încetează, forma-gând se dizolvă lent, restituind planului elementele care au servit la formarea ei.
 În planul fizic, gândul este transformat în unde cerebrale. Undele cerebrale înseamnă frecvențe vibraționale – fiecare ființă are o amprentă frecvențională unică - la un nivel mult mai înalt decât cele radio, dar totuși măsurabile cu aparate specializate.
Cu ajutorul acestor frecvențe, când ne gândim la o persoană, creierul nostru se acordează automat pe frecvența persoanei la care ne-am gândit, putând incepe transmisia intențiilor noastre înspre ea, precum și recepționarea de informații dinspre ea.
 De exemplu, atunci când ne gândim la cineva, iar acea persoană în scurt timp ne contactează, fie telefonic fie prin prezență, motivând o nevoie inconștientă de a ne căuta ( ,,așa mi-a venit să-ți dau un telefon” sau  ,,să te caut”).
Iată de unde vine marea noastră responsabilitate, mai întâi față de noi înșine, apoi față de semenii noștri, față de natură, față de planetă, față de Univers și Dumnezeu.

 Ken Wilber, unul din promotorii importanți ai Psihologiei Transpersonale, sublinia necesitatea transformării noastre în viitor  printr-o integrare a religiei, ca esență, cu știința.



...........................................................


Cuprins


INTRODUCERE................................................................pag.  8
PRIMII PAȘI, PRIMELE INTREBĂRI................................ ..pag. 14
PRIMELEDESCOPERIRI................................................. ..pag. 18
DESPRE CORPUL FIZIC ȘI CEL SPIRITUAL, 
NEVOIA DE D-ZEU… …………………………………………………… pag. 24

BIOENERGOTERA.......................................................... .pag. 41
RUGĂCIUNEA VINDECĂTORULUI .................................. . pag. 52
TERAPIA COMPLETĂ   D.A.C.......................................... . pag. 53
DOVEZI ȘTIINȚIFICE ȘI EXPERIMENT............................. pag. 73
DOVEZI CU CAZURI CONCRETE.................................... .. pag. 85
FIȘE TERAPII............................................................... ..pag. 91
ÎNCHEIERE................................................................. ..pag. 101
BIBLIOGRAFIE...........................................................  .pag. 105
NOȚIUNI  UTILIZATE..................................................  pag. 107







Comentarii

Trimiteți un comentariu